Μενού
Το καλάθι σου

Λευκό Κρασί Ξηρό Thema - Κτήμα Παυλίδης

Λευκό Κρασί Ξηρό Thema - Κτήμα Παυλίδης
Λευκό Κρασί Ξηρό Thema - Κτήμα Παυλίδης
15,90€
Χωρίς ΦΠΑ: 15,90€
  • Stock: Σε απόθεμα
  • Κωδικός: 2001-0035

Διαθέσιμες Επιλογές

Περιγραφή

Γεννιέται από τη σύζευξη του Ασύρτικου με το Sauvignon Blanc. Το χαρακτηριστικό χαρμάνι της ευρύτερης περιοχής της Δράμας, όπου οι δύο ποικιλίες εναρμονίζονται με ωραία ισορροπία στη μύτη και το στόμα.

Οινοποίηση:

Η εκχύμωση σε χαμηλές πιέσεις και η ζύμωση υπό συγκεκριμένες συνθήκες συντελούν στην πλήρη εκμετάλλευση του δυναμικού των σταφυλιών των δύο ποικιλιών. Ο αποζυμωμένος οίνος ωριμάζει σε ανοξείδωτη δεξαμενή με τις λεπτές οινολάσπες για 3 μήνες.

Χαρακτηριστικά:

Το κρασί έχει απαλό κιτρινοπράσινο χρώμα. Η έντονη μύτη του χαρακτηρίζεται από αρώματα εσπεριδοειδών και λευκόσαρκων φρούτων, όπως και νύξεις φυτικότητας, ενώ με τον καιρό εκφράζει περισσότερη ορυκτότητα. Το στόμα του γεμάτο, με κυρίαρχη την οξύτητα και τη φρεσκάδα, ενώ ταυτόχρονα ο ικανοποιητικός όγκος του ισορροπεί το αποτέλεσμα δίνοντας πολλές δυνατότητες για αρμονία με φαγητό. Έντονα φρουτώδης επίγευση με χαρακτηριστικά αρώματα, όπως ροδάκινο, γκρέιπφρουτ και επίμονο λεμονάτο τελείωμα. Συνίσταται να καταναλωθεί κατά τα πρώτα 3 χρόνια της ζωής του.

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη: ΠΓΕ Δράμα
Ποικιλίες: Assyrtiko 50% – Sauvignon Blanc 50%
Τύπος: Λευκός, Ξηρός
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 8 – 10°C 

Συνδυασμός με φαγητό

Αγαπάει τις πράσινες σαλάτες, τα θαλασσινά αλλά και τα μικρά τηγανητά ψάρια

Σημαντικά Βραβεία

90p. in Wine Advocate, 16,5/20 jancisrobinson.com, Χρυσό Μετάλλιο σε Vinalies Internationales, Berliner Wine Trophy, Wine Access, Mundus Vini, Citadelles Du Vin κ.ά.

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας κατά τη χρήση του. Τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι για την ουσιαστική λειτουργία του ιστότοπου .
Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookie που χρησιμοποιούμε ανατρέξτε στην πολιτική απορρήτου μας.
Αποδέχομαι τα cookies για αυτόν τον ιστότοπο.